OBS Molenland bestaat 30 jaar

28-09-2015

Van woensdag 23 september tot en met vrijdag 25 september vierden leerlingen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners dit jubileum met een spetterende feestweek.

Opening

Op woensdag 23 september werden de jubileumactiviteiten geopend door directeur Annet Nap. Jeroen de Boer verzorgde hierna als ‘éénmanscircus’ de opening met goocheltrucs en zijn spectaculaire vuurspuwact.

Hierna klonk het startsein voor de vossenjacht. Nadat alle vossen gevonden waren, wachtte op het schoolplein de beloning; een lekker ijsje verzorgd door de IJsbeer uit Vinkeveen.

Na de vossenjacht volgde de knutselochtend. In de school stonden tafels klaar met verschillende materialen. Ook hier werd er samengewerkt door alle groepen, jong en oud lieten hun creativiteit aan elkaar zien. De saamhorigheid was dan ook groot, de sfeer was gezellig en gemoedelijk.

Schoolreis

Op donderdag stond de schoolreis op het programma. Groep 1, 2 en 3 vertrokken richting de Linaeushoff. Daar aangekomen genoten de kinderen van alle speeltoestellen. De groepen 3 tot en met 8 vertrokken in alle vroegte richting  De Efteling om daar de meest spectaculaire attracties te trotseren. De dag werd afgesloten met een lekker ijsje, waarna de kinderen moe maar voldaan weer huiswaarts gingen.

Afsluiting

De laatste dag stond in het teken van het Circus. Circusgezelschap “Kristal” was aanwezig om deze  dag onvergetelijk te maken. In de ochtend stonden verschillende workshops op het programma; goochelen, bellen blazen en schminken. De kinderen maakten een goocheltruc en leerden hoe zij de truc thuis op een spannende manier kunnen presenteren. Bij het bellen blazen was de verwondering groot. Een bel blazen op een spiegel met een rietje en zelf in een grote bel staan is een hele belevenis! Ook het schminken was een feest, de kinderen mochten namelijk zichzelf schminken.

In de middag stond er een echt circus op het schoolplein. Na een korte uitleg van de onderdelen, mochten de kinderen zelf aan de slag. Er  werd geoefend met balanceren, fietsen op een 1-wieler, bordjes draaien, diabolo, lopen een bal etc. Het was mooi om te zien hoe de oudere kinderen hun hulp aanboden aan de jongere kinderen. Na het oefenen waren alle ouders, opa’s, oma’s en kennissen welkom om te kijken naar de prestaties van de kinderen. Nadat de truc was volbracht, werden de vaders, moeders en alle aanwezigen uitgedaagd om de truc na te doen. Dat viel niet mee zonder oefening vooraf.

Voldaan kijken wij met alle kinderen en ouders terug op een superleuke feestweek. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn inzet, mede dankzij de hulp van ouders is deze week onvergetelijk geworden!