Afsluiting Kinderboekenweek

14-10-2017

Ook op OBS Molenland werd de kinderboekenweek uitgebreid gevierd. Het thema ‘Gruwelijk eng’, daagde uit tot heel veel inspirerende lessen en activiteiten.

Er is in die anderhalve week veel aandacht besteed aan leesplezier, boeken, gedichten én aan griezelknutsels. Dinsdagmiddag hebben alle kinderen van de hele school geknutseld. Kinderen uit groep 7 en 8 begeleiden een groepje jongere kinderen. Samen hebben ze één griezel, monster of heks gemaakt.  Woensdag stond de traditionele boekverkoop op het programma. De afgelopen weken hebben we tweedehands boeken verzameld.

Omdat we willen dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om boeken te kopen, hebben we de prijs heel laag gehouden. Voor slechts 1 of 2 euro konden werden de boeken verkocht.

Op vrijdag dachten de juffen en meesters dat zíj voor niks waren gekomen, kinderen waren niet op school. Wel wemelde het in school van de heksen, tovenaars, skeletten, monsters, griezels. Gelukkig konden zij ook wel rekenen, taal en spelling, dus dat kwam helemaal goed.

Als afsluiting zijn er buiten gedichten voorgelezen en het lied van Kinderen voor Kinderen is gezongen en gedanst. ‘s Middags heeft de bovenbouw de voorronde van de voorleeswedstrijd gehouden. Wat was het spannend en met een miniem verschil beoordeelde de jury Rick uit groep 6 als winnaar.

Al met al een zeer geslaagde Kinderboekenweek 2017!