Project De wondere wereld der Natuur

14-06-2017

Afgelopen week stond het thema "De wondere Wereld der Natuur" centraal op OBS Molenland. In iedere groep werd er gewerkt aan een onderwerp dat te maken had met de natuur. Groep 8 heeft heel erg veel geleerd over afval, terwijl groep 6/7 nu alle weet van de Noord- en Zuidpool. Groep 4/5 heeft gewerkt over de tropische regen wouden en groep 3 heeft geleerd dat bijen ontzettend belangrijk zijn voor onze natuur. Tenslotte heeft groep 1/2 gewerkt over dinosaurussen, waarbij er in de themahoek een levensgrote dino stond.

Het project werd geopend door twee medewerkers van Greenpeace. Er was een quiz met alle kinderen in de grote hal, waarna de voorlicht verder ging in groep 6, 7 en 8. De hele week werd er volop gesproken, nagedacht en geknutseld over de natuur. Bij de afsluiting was er in elke klas iets te zien en te doen naar aanleiding van het onderwerp waaraan gewerkt was. Kinderen namen hun ouders mee langs de verschillende groepen om de presentaties te bekijken. Zo kon je in groep 1/2 dino-koekjes proeven, in groep 3 was een honingproeverij, in groep 4/5 werden tropische cocktail spiesjes gemaakt en in groep 6/7 was een heuse iglo te bewonderen terwijl er ook ijsjes waren om van te smullen. In groep 8 werd een presentatie gegeven over de plastic soep en de oceaan.

In het fotoboek kunt u meer foto's bekijken over dit project.