Koningsspelen

21-04-2017

Op 21 april heeft OBS Molenland meegedaan aan de landelijke Koningsspelen. Vol vrolijkheid kwamen de kinderen in de kleuren rood-wit-blauw-oranje aan op school. De dag startte met het lied en bijbehorende dans ‘Okido’ van Kinderen voor Kinderen. Een aantal enthousiaste kinderen hebben de dans op het podium begeleid.

Na een korte uitleg in de klas werd er gestart met de spelletjes. Aan een waslijn hingen spelkaarten waarmee groepjes leerlingen uit een groot aantal oud-Hollandse spelletjes konden kiezen. Van sjoelen tot spek-happen, van ringen gooien tot kaasdragen: Het plein was omgetoverd tot een klein Vondelpark. Tussen de spelletjes door konden de kinderen binnen stukjes fruit en groente eten.

De opzet om kinderen uit verschillende groepen samen te voegen, werkt heel fijn. De begeleidende kinderen uit de hogere groepen nemen hun verantwoordelijkheid over de jongere kinderen. Alleen de kinderen uit groep 1 hebben onder begeleiding van ouders de spelletjes gespeeld. Uiteraard stond het plezier en het samen spelen deze dag voorop.

Het was een zeer geslaagde ochtend, mede door de hulp van de vele ouders.