OBS Molenland en OBS De Trekvogel samen in actie voor Serious Request!

14-11-2016

Net als vorig jaar, verbindt OBS Molenland een goed doel aan de viering van kerst. In het kader van de intensieve samenwerking tussen OBS De Trekvogel en OBS Molenland, zullen beide scholen gezamenlijk in actie komen voor het goede doel.

Dit jaar is dat Serious Request. Op allerlei manieren willen we geld ophalen voor het goede doel van radio 3.

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Eén van die manieren is een kaartenactie. Alle kinderen hebben afgelopen week een kaart ontworpen. Deze worden verzameld en opgestuurd naar een drukkerij. Na een aantal weken komen ze in gedrukte kaartvorm weer terug op school. De ouders kunnen de setjes kaarten dan kopen. Wat is er mooier dan een kaart kopen, ontworpen door je eigen kind! De opbrengst zal geheel ten goede komen aan het goede doel van Serious Request.

Daarnaast zijn de leerlingen inmiddels druk bezig met het ontwerpen en maken van kerstklokjes op de nieuwe 3D printer, of het maken van kunst. Ook met de verkoop van de kerstklokjes en de kunstwerken zamelen we geld in voor het goede doel.

Als klap op de vuurpijl houden beide scholen een veiling. Daarbij worden diverse stukken geveild. De opbrengst van de veiling zal ook bestemd zijn voor het goede doel.

Om het bedrag persoonlijk te overhandigen, zullen een aantal leerlingen en leerkrachten van beide scholen het glazen huis in Breda gaan bezoeken.

Wij hopen op een fantastische actie met een mooi eindresultaat.