Groep 7-8 naar de Techniek Driedaagse

Groep 7-8 is vorige week naar de Techniek Driedaagse geweest. Het bedrijf F.N. Kempen was dit jaar gastheer van het evenement waar ruim 3000 leerlingen uit de omgeving aan mee hebben gedaan. De leerlingen van OBS Molenland begonnen op de afdelingen robotica en metaalbewerking, waarna er nog volop tijd was om een afdeling naar keuze te bezoeken.

Op de afdeling robotica werd geprogrammeerd, geïnstalleerd en aangestuurd. De robots die werden aangestuurd konden bouwen, sorteren en tellen. Verder werden er sleutelhangers geprint met een 3D printer, sleutels gegraveerd met de hand of met behulp van machines, gesoldeerd en nog veel meer. Er was voor iedereen genoeg te leren en te zien.

De Techniek Driedaagse vindt volgend jaar waarschijnlijk weer plaats. Dit project is een aanrader voor iedereen die houdt van techniek. Zowel hoger als middelbaar onderwijs is ruim vertegenwoordigd.