Kinderboekenweek

Op de Obs Molenland hebben wij ons volop bezig gehouden met het thema van de kinderboekenweek, namelijk Gruwelijk eng.
In deze periode hebben wij vele activiteiten ondernomen. Zoals zingen en dansen op het nummer Gruwelijk eng. Wat een talent was er te zien!
De leerlingen mochten op de laatste dag van de kinderboekenweek verkleed komen. Een klas vol monsters!

Ook hebben we een schoolbrede activiteit gedaan. De groepjes hebben allemaal iets monsterachtigs gemaakt van kosteloos materiaal. Tijdens het knutselen kon je heel goed zien dat de leerlingen uit de bovenbouw heel lief waren voor de kleintjes. Iedereen kreeg een ‘taakje’, zo was iedereen heerlijk samen aan het knutselen.

Gezamenlijk hebben we het gehad over rijmen. Met de hele groep hebben we ook een gedicht geschreven die Noor en Charlotte hebben voorgedragen tijdens de afsluiting van de kinderenboekenweek. Mocht u het gedicht nog niet hebben gelezen, dan kunt u ‘m bekijken in de klas.

Bij griezelen hoort ook voorlezen. De juf heeft het boek van Bert en Bart en de zoen van de zombie gelezen. Met mimiek en spraak heb ik geprobeerd om de spannende stukjes zo luchtig mogelijk voor te lezen. De leerlingen maken na de herfstvakantie een tekening over het boek.