Eerste dag in groep 3

De eerste dag in groep 3 is altijd spannend, nieuwe juf(fen), leren lezen en rekenen uit een boekje en zitten aan een tafeltje. Het begon gelijk al, want buiten werden de kinderen opgewacht door de juf, ze mochten nog niet naar binnen. Groep 3 wordt traditiegetrouw altijd verwelkomd door groep 4 t/m 8. Die kinderen maken een poortje van de buitendeur naar de deur van de klas. Toen het poortje compleet was, gingen de kinderen achter juf Dorien aan naar binnen. In de klas hebben we heel veel materiaal ontdekt waar we dit jaar mee aan de slag zullen gaan. Onze grote hulp daarbij zal de bij 'Zoem'  zijn. Hij zal ons helpen bij het leesproces.

Na het namenspel zijn we aan de slag gegaan met lezen (letter 'i'), onszelf, de groep, de getallenlijn, hoeveelheden koppelen aan een getal en het schrijven van de letter 'i'. In de middag mochten de kinderen lekker spelen in de hoeken. Deze mix van leren aan een tafeltje en leren door te spelen vinden de kinderen heel fijn.