Sinterklaasfeest

Wat een leuke Sinterklaas weken hebben we achter de rug. De tent in de grote hal bleek de slaapplaats voor 2 snurk pieten te zijn. Iedere ochtend gingen we nieuwsgierig naar de hal om te kijken wat ze  ‘s nachts uitgespookt hadden. Dan weer ontbijtspullen die niet opgeruimd waren of een gieter en een bad met badspullen of sportspullen die achtergelaten waren. De Sint vroeg dan ook om camera‘s te maken en op te hangen. Wat een verrassing toen er een filmpje op het digibord werd getoond, waar we de pieten ‘s nachts in de school bezig zagen.  Het bezoek aan de kleuter wc’s  vond iedereen komisch.We hebben het talloze malen bekeken.

We hebben natuurlijk Sinterklazen, pieten en stoomboten geknutseld en getekend. Ook het zelf maken  en proeven van pepernoten beslag en pepernoten draaien (letters maken gebeurde ook) was een onderdeel. We hebben heel veel rekenactiviteiten gedaan met pepernoten:Tellen, vergelijken wie heeft de meeste/minste, hoe krijgt iedereen evenveel.

Met kleine mijters telden we af wanneer de Sint bij ons op bezoek zou komen. De aankomst van Sint  was samen in een busje met de kleuters van obs-de Trekvogel . We gingen samen het feest vieren. De pietendans buiten met de hele school was een leuk welkom. Het feest werd verder gevierd in het speellokaal. De kinderen konden hier hun talenten, dansjes en liedjes laten zien. Sinterklaas, bedankt voor de leuke kado’s.