Thema Baby's

Een aantal kinderen uit groep 1-2a hebben onlangs een baby broertje of zusje gekregen. Dit is een mooie aanleiding om met het thema baby te werken. Op het leerplein is daarom een huis ingericht om een babypop te verzorgen. De kinderen kunnen daar de babypop in bad doen, een schone luier omdoen en andere kleertjes aantrekken en natuurlijk ook een flesje gegeven. Verder is de rekenhoek omgebouwd tot een zuigelingenbureau, waar de babypop gemeten en gewogen kan worden. Ook knutsel-, reken- en taalactiviteiten staan in het teken het thema.

Vandaag hebben we bezoek gekregen van een van de moeders die onlangs een dochtertje heeft gekregen. Zij heeft haar op school een flesje geven. De kinderen hebben ook vragen gesteld en ze hebben de kleine baby van dichtbij kunnen bewonderen.