Overblijven en BSO

Op OBS Molenland is de organisatie van de Voorschoolse- , Tussenschoolse- en Naschoolse opvang in handen van Brood en Spelen.

Brood & Spelen

Brood & Spelen is een dynamische organisatie met een vernieuwende kijk op kinderopvang. De organisatie is betrokken bij het kind, de ouders, scholen, verenigingen en de wijken eromheen. Brood & Spelen biedt meer dan alleen opvang, door een persoonlijke aanpak en de afwisselende activiteiten op het gebied van In- en Outdoor, Sport- en Spel, Kunst- en Cultuur en Kleuters. Brood & Spelen is inmiddels op meer dan 60 scholen actief.

Voorschoolse opvang

Heeft u behoefte aan opvang voor uw schoolgaande kind tussen 07.30 en 08.30uur? Wij kunnen dit voor u verzorgen. Samen met de pedagogisch medewerker doen de kinderen een leuke activiteit. Boekjes lezen, een spelletje doen, actief en / of creatief bezig zijn behoort allemaal tot de mogelijkheden. Als het tijd is om naar de klas te gaan dan brengen wij persoonlijk de kinderen naar de klas. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website van Brood en Spelen.

Tussenschoolse opvang

Brood & Spelen verzorgt op OBS Molenland ook de tussenschoolse opvang (TSO). Ervaring leert dat kinderen graag overblijven. Een aparte eetgelegenheid, met onderscheid tussen jongere en oudere kinderen, voldoende speelmateriaal en aanwezige vriendjes of vriendinnetjes vinden ze fijn.  Het overblijven gebeurt tenslotte in de vrije tijd van de kinderen.

Wij letten erop dat er een goed evenwicht is tussen eten en spelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de sfeer en de gewoontes tijdens het overblijven aansluiten bij de identiteit van de school. De exacte afspraken over het overblijven kunt u vinden in de overblijfinformatie die op Banjerland verkrijgbaar is. Kinderen nemen zelf hun eten en drinken van huis mee. Wij vinden gezonde voeding belangrijk, dus snoep, koek, chips, frisdrank en energiedrank zijn tijdens de tussenschoolse opvang niet toegestaan. Ieder kind dat, regelmatig of incidenteel, gebruik maakt van de tussenschoolse opvang, dient ingeschreven te staan bij Brood & Spelen.

Team van de tussenschoolse opvang

Op de tussenschoolse opvang werken we met verschillende overblijfhulpen en overblijfkrachten. Op dit moment bestaat ons team uit : Priskilla; moeder van Denise en Mandy, Ilse de Ron, Suzanne;  moeder van Femke, vaste invaller Siderova en Sandra de coördinator.

Buitenschoolse opvang

Brood & Spelen verzorgt ook de buitenschoolse opvang. Elke maand is er een nieuw programma, gericht op de verschillende leeftijdscategorieën. De activiteiten zijn ingedeeld op de volgende vier gebieden; sport- en spel, in- en outdoor, kunst- en cultuur en kleuters. De pedagogisch medewerkers werken samen met professionals om een gevarieerd en uitdagend programma samen te stellen. Er worden bijvoorbeeld beroepenweken met echte agenten en brandweermannen georganiseerd en activiteiten als theaterworkshops, judo clinics, streetdance, koken met kinderen, het verkennen van de natuur en nog heel veel meer avontuurlijks. De activiteiten kunt u terug vinden in de activiteitenkalender. Deze activiteitenkalender krijgen de ouders via de mail en hangt ook op het informatiebord van BSO Banjerland.

Aanmelden en aanvullende informatie

U kunt uw kind aanmelden via de website: www.broodspelen.nl/aanmelden.

Voor meer informatie kunt u kijken op  www.broodspelen.nl.

Ook wanneer u verhuist of als er andere wijzigingen zijn dan kunt u deze mutatie doorgeven via deze website Houdt u bij het opzeggen van de tussenschoolse opvang rekening met 2 weken opzegtermijn. De coördinator van Brood & Spelen is uw contactpersoon voor alles wat met de voor-, tussen- en buitenschoolse opvang te maken heeft. Bij haar kunt u terecht met uw vragen, opmerkingen en klachten. De coördinator van deze locatie is Sandra Boes. Zij is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op het telefoonnummer 06-39110582.

U kunt Sandra ook mailen.

E-mailadres tussenschoolse opvang : molenland@broodspelen.nl

E-mailadres voor- en naschoolse opvang: bso-banjerland@broodspelen.nl

Heeft u iets waarvoor wat meer tijd nodig is maakt u dan even een afspraak met Sandra Boes. Bij afwezigheid neemt Jip Stenger haar zaken waar. Facturatie van het overblijven vindt plaats vanuit het hoofdkantoor te Scherpenzeel. Dit kantoor is  telefonisch bereikbaar op alle werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur op het nummer 033 - 258 86 84 of via info@broodspelen.nl

Even voorstellen

Het vaste gezicht van deze locatie is Sandra Boes. Zij verzorgt de dagelijkse opvang van de kinderen.  Hieronder zal zij zich even persoonlijk voorstellen.

Mijn naam is Sandra Boes, 28 jaar oud en woonachtig in Aalsmeer. Sinds 2007 ben ik werkzaam voor De Blokkendoos. Vanaf juli 2014 zijn wij overgenomen door de organisatie Brood en spelen. Tijdens deze overname kwam de plek van (school)coördinator vrij. Meteen was ik enthousiast. Ik werk al een tijdje op deze locatie als pedagogisch medewerkster en kan mij goed vinden in de visie van de school. De samenwerking loopt dan ook erg fijn. We hebben veel contact met iedereen binnen de school en dat maakt het werken prettig. Verder ben ik een creatief persoon die graag met de kinderen verschillende activiteiten onderneemt. Ik houd er van om de kinderen een veilige en warme omgeving te bieden waarin ze zich individueel kunnen ontwikkelen. Ik kijk er dan ook naar uit om met deze locatie een frisse start te maken en het werk naar een hoger niveau te tillen.

Met vriendelijke groet,

Sandra Boes

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website van Brood Spelen: www.broodspelen.nl.